Sida 5

Konstvarning I

Sommarsalong 2019

KONSTENS VECKA 40

MILLENNIUM 2019

Millenniumgruppen 2019

Millenniumgruppen 2019

Millenniumgruppen 2019

Millenniumgruppen 2019

Svenska konstnärsförbundet i Millennium

Millenniumgruppen 2019

Millennium World Art Day 2019 Love and Peace Eldskulptur. Foto: Leif Söderström 

Vi firar World Art Day hela dagen och kvällen på MILLENNIUM

KONSTENS VECKA I MILLENNIUM 2018

MILLENNIUM ART GALLERY 2018 Konstens Vecka 40 I

MILLENNIUM ART GALLERY Konstens Vecka 40 II

MILLENNIUM ART GALLERY Konstens Vecka 40 III

SOMMARUTSTÄLLNING 2018

KONSTENS VECKA 40

Konstens Vecka upphörde officiellt i slutet av 90-talet, men har levt kvar runt om i landet ute bland konstföreningarna som har fortsatt att arrangera olika konstevenemang under vecka 40. 2006 tog Sveriges Konstföreningar därför initiativet att återuppväcka Konstens Vecka för att uppmärksamma det arbete och den konst som visas bland Sveriges alla konstföreningar.

TIME ART MILLENNIUM ART GALLERY

Millennium Art Gallery  Nordingrå Konstrunda 2017

WORLD ART DAY 2017

IAA, International Association of Art, har deklarerat att Leonardo da Vincis födelsedag den 15 april ska bli World Art Day från och med 2012. Äntligen får världen en Konstens Dag, på samma sätt som Internationella Kvinnodagen, Världsmiljödagen, osv. Vid IAA:s generalförsamlings möte den 5-6 april i Guadalajara, Mexiko, beslöt man enhälligt att godta Turkiets företrädare Bedri Baykams förslag (undertecknad av flera delegaters länder) att utlysa en Världens Konstdag.

 

Den 15 april är också en demonstration för konstnärers livssituation. För de allra flesta av oss är villkoren för usla för att kunna ägna oss helt åt konsten som vi brinner för. Dessutom är det vi gör som skall räknas – inte vilka vi är – med tanke på nätverk och kontakter.

 

KONSTENS VECKA   40   3-9 OKTOBER 2016

Konstens Vecka arrangerades för första gången 1985 i Sverige. Som förlaga använde man den internationella konstveckan som hade startat några år tidigare av UNESCO-organisationen IAA (International Association of Art).

MILLENNIUM ART GALLERY  deltar i SK:s  nationella ”samlingsutställning”  Konstens vecka med Svenska Konstnärsförbundet.

MILLENNIUM ART GALLERY 2016 IV

MILLENNIUM ART GALLERY 2016 III

MILLENNIUM ART GALLERY 2016 II

MILLENNIUM ART GALLERY 2016 I

WORLD ART DAY Skulpturbränning KONST - FRED Mikael Arvidsson. Eldskulptur TACK TILL UNIVERSUM Kethy Bjesse

JULKORT 2015

TACK TILL UNIVERSUM - Fyra meter hög eldskulptur i järn, plåt och glas av återanvänt material. Millennium, Åsäng, Nordingrå.

Universum är vår största kraft- och livskälla. Den är all tid, materia och energi.  Universum ger tanken och känslan till kärlek och de stora livsfrågorna som är störst och starkast i världen i all evighet. Elden har sedan urminnes tid representerat magi och kontakt med Skaparens kraft. Elden är en av de fyra livsavgörande elementen och är värme, energi, liv och kraft. Universum är det femte elementet - etern- och det största och starkaste.

TORII  Invigning av landshövding Minoo Akhtarzand. Foto Jonas Sigvardson

TORII - Port till den övernaturliga världen- en helig plats i naturen.

Denna Torii stämmer väl överens med " Gnosjöandan " som någonting nytt och högaktuellt i denna tid av psykisk ohälsa. Att vara " ett med naturen " genom att bejaka dess helande kraft och vårt andliga arv är tanken och syftet med detta utomhuskonstverk. När vi går igenom Torii, som är en port in i den magiska och andliga världen, närmar vi oss vårt ursprung och upplever därför ett lugn och en avstressande harmoni. I denna magiska värld finns en naturligt läkande kraft där hela människan och livet är en helhet. När du har ont i hjärtat eller känner dig övergiven av Gud finns denna Torii att gå igenom och på andra sidan finna tröst och förnöjsamhet i ditt liv. Naturen är livets språk för en en hjälpare som vi förnimmer där och kan ta till oss om vi vill. Förstå att livet är en vis plan som vi bara ser en väldigt liten del av.

Naturen erbjuder inte bara fysisk träning. Vistelsen i skog och mark är läkande och rehabiliterande. Skogen är bra för själen. I vårt moderna samhälle utsätter vi oss för så mycket som kräver stor uppmärksamhet och koncentration. I skogen och i övriga naturen handlar det om helt andra sinnesintryck som är mer ursprungliga för människan. Vi hör fåglarnas sång, vindens sus och vattnet som porlar i bäckarna. Vi ser ut över land och hav och känner oss fria. Denna typ av uppmärksamhet kräver mindre energi och man stressar av och känner sig lugnare. Man lär sig se och glädjas åt ögonblickens under. Då kan man börja sin inre resa genom att läsa av sig själv, få kontakt med tillvarons djupaste skikt och på så sätt hitta till sin egen livskvalité. Då kan man fundera över sin plats i universum och söka efter sanningarna om liv och död.

Tiden styr oss och stressar oss. Vi vet att det är dagarna som går som är livet och att vara här och nu är någonting vi mår bra av. Vi kallar det Carpe Diem! Tiden finns också i Torii på så sätt att i de öppningar som finns kan man följa dagen genom solens strålar, likt ett solur, som förnyar sig och förflyttar sig i skulpturen.

Utomhusskulpturen Torii består av en hög port som leder in till en helig plats i naturen och vid vardera sidan om porten en bänk för vila, möten och samtal.

 

TORII  -  4,15 m hög skulptur i Bohusgranit

 

TORII Vinter I

TORII Vinter II

TORII Vinter III

Skulptur. Skalenlig pylon av originalvajer som Högakustenbron hänger i stående på Ångermanlands landskapssten Nordingrågranit 

MILLENNIUM ART GALLERY 2015

MILLENNIUM

MILLENNIUM ART GALLERY 

MILLENNIUM ART GALLERY

MILLENNIUM ART GALLERY

MILLENNIUM ART GALLERY

Gamla millennium byggs in I

MILLENNIUM ART GALLERY Art Building 2015

MILLENNIUM ART GALLERY Art Building

MILLENNIUM ART GALLERY Art Building

MILLENNIUM ART GALLERY Art Building

NORDINGRÅ KONSTRUNDA PINGSTHELGEN SEDAN 2008 SJÖMÄRKET

MILLENNIUM ART GALLERY

MILLENNIUM ART GALLERY ARTBUILDING II

MILLENNIUM ART GALLERY

MILLENNIUM ART GALLERY

LOVE  Skulptur i gran

KUNG ÄLG  Olja på duk 54 x 64 cm

SVARTDRAMA TJÄRN  Olja på duk  55 x 45 cm

PAUL RENSAR TORSK  Olja på duk 70 x 60 cm

VINTER  Olja på pannå 53 x 62 cm

      TALLJUS

VÄSKA I LAPPTEKNIK

SKEPPET Skulptur i Ångermanlands landskapssten Nordingrågranit   20 x 20 cm

WORLD ART DAY 2016

JAG MÖTTE KONUNGEN   Olja på duk 60 x 80 cm